Serveringssteder og utleie av lokaler i Frognerparken

Frognerparken har en rekke serveringssteder, og de fleste er åpne gjennom hele året.
Serveringsstedene tilbyr alt fra croissanter og bakevarer fra eget bakeri, til økologisk mat laget fra grunnen av og nykvernet kaffe.
De fleste serveringsstedene har også catering og utleie av lokaler til store og små arrangementer, f.eks. bursdager, julebord, konfirmasjon og bryllup!

Frognerparkens Venner samarbeider med alle aktørene i parken og er opptatt av at parken skal kunne opprettholde sitt rikholdige tilbud og variasjon av bevertningssteder. For å få til dette er det viktig at serveringsstedene også benyttes av lokalmiljøet gjennom hele året, ikke bare hovedsaklig av turister i den korte sommersesongen.

Kafé Vigeland - besøkssenteret - rett ved hovedinngangen til Vigelandsparken

I Kafe Vigeland møter du en varrett ved hovedinngangen til Frognerparken.m atmosfære med nystekte bakevarer, ferske baguetter, småretter, ferskpresset appelsinjuice og god nykvernet kaffe. - Vi har noe for enhver smak!
Hos oss kan du både stikke innom som et innslag i gåturen din, men også avholde møter,selskaper (slik som dåp, konfirmasjon, bursdag, minnestund mv.)

Kaféen er åpen alle dager hele året,og er også meget godt egnet for barselgrupper.

Kafe Vigeland har også souvenirbutikk med et stort utvalg av bøker,postkort,suvenirer og gaveartikler med Vigeland som hovedtema.

Anne på landet – Frognerparkendet hvite bygget til venstre før broen

Huset som før blant annet har gått under navnet Frognerparken café, Bruu og Frogner friluftsrestaurant er nå isolert og åpent hele året.
Ute er det plass til over 200 stykker, og inne over 80. 
På vinteren er det stengt på mandager, men ellers er caféen åpen hver dag fra kl 11.
Menyen er ikke så stor, men alt er hjemmelaget fra bunn. Anne på landet har 5-6 varmretter og et stort antall kaker i tillegg til blant annet vin, øl og kaffe.

På vinteren kan man kose seg med varm sjokolade laget på dronningsjokolade, og om sommeren har vi vår egen rabarbraslush.
Det er ikke mulig å reservere bord i helgene, men man kan få stedet for seg selv etter åpningstid til selskaper, eller møter.

Herregårdskroen

Herregårdskroen åpnet den 7. Mai 1960, rett bak Frognerparken Cafe, i samme bygg som det som i dag er Oslo Bymuseum, Frogner Hovedgård. Midt i Frognerparken var den et pustehull fra by­ens kjerne, vakkert omkranset av Vigelandsparken, store trær og Frognerdammen, med fantastisk utsikt oppover mot Holmenkollåsen.

Herregårdskroen holder åpent i sommersesongen og tilbyr  både livejazz og quiz, i tillegg til god mat og drikke. Kjøkkenet er totalrenovert og dyktige kokker regjerer nå der inne med kjøkkensjef Ketil Elstad i spissen. Dette har gjort at Herregaardskroen igjen er blitt en av de mest besøkte uteserveringene på Oslo vest, hvor man kan spise god mat, eller ta ett glass vin, mens man nyter sommeren og Frognerparken!

Kafe Mathia på Bymuseet


Åpen i museets åpningstid [tir – søn kl. 11 – 16] Telefon: 22 43 77 30
Kaféen tilbyr lunsjretter, kake og kaffe. De har også uteservering med alle rettigheter.

Herregårdskroen driver kaféen, som også serverer på utleiearrangementer i Bymuseet og på Frogner hovedgård.

Utleie av lokaler på Frogner Hovedgård og Bymuseet

Skal du feire bryllup eller bursdagen din, arrangere et møte, minnestund eller en konferanse? Vi har lokaler til alle formål. Hva med en herskapelig ramme rundt bryllupet? Et kreativt møte på et gammelt kjøkken? Eller bursdagsfeiring i besøkssenteret?

Vi hjelper deg gjerne med å tilrettelegge for arrangementet med utstyr, bordoppdekking, matservering eller annet.
I tilknytning til arrangementer tilbys foredrag, kåserier eller omvisninger ved museets kvalifiserte personale.
Kontakt: Siri Baalsrud sb@oslomuseum.no eller 23 28 41 70 / 92

På Frogner hovedgård og Bymuseet er det Herregaardskroen som står for mat og drikke post@herregaardskroen.no. Her velger du meny etter eget ønske. Herregårdskroen tilbyr blant annet tapas, rekeaften, koldtbord og ulike typer selskapsmenyer.